Restaurant Helsen in Kasterlee stopt als gastronomisch restaurant. Frédéric Helsen en Wendy Van Loon gooien vanaf januari 2018 het roer om. Wat ze precies zullen doen, houden ze nog even geheim.
'De belangrijkste reden is ons familiale leven', legt Wendy uit. 'Wat we vanaf januari zullen doen, is beter te combineren met ons gezinsleven. Tegelijk willen we toegankelijker worden. Tot dusver brachten we de hedendaagse Franse gastronomische keuken, dat jaagt een deel mensen toch wel schrik aan waardoor ze niet durfden binnenkomen. We willen een breder publiek aanspreken. Maar de kwaliteit zal blijven.
We hebben 7 fantastische jaren gehad met trouwe klanten en dat goede gevoel hebben we tot op vandaag.'
Wie nog in het 'oude' Restaurant Helsen wil tafelen, moet zijn plaats reserveren voor 23 december. Tijdens de feestdagen bieden ze een afhaalmenu en aansluitend gaat het nieuwe concept met een persoonlijke Kempense toets van start. (pb) (foto Helsen-rr)